top of page

Bibi Yama Lindahl

gründerveteran, coach og psykoterapeut 

 

Blås liv i gløden din!
Jeg hjelper gründerkvinner med å få ustoppelig motivasjon

og pågangsmot.

 

Jeg gjorde det jeg hadde lyst til ...

 

Da jeg startet mitt første firma i 1999, hadde jeg store visjoner om hvordan livet som gründer ville bli: Tjene bra og bestemme over min egen arbeidstid, ha masse fritid og bli lykkelig!

Men jeg ble ikke lykkelig. 

Jeg var fortsatt stressa, fortsatt bekymra, og fortsatt like usikker på meg selv. 

 

Jeg hadde ikke fulgt hjertet mitt

Klart det var gøy å få det til med firmaet mitt! Jeg hadde truffet spiker'n på hodet, og hadde kunder fra fjern og nær, men frustrasjonen min vokste i takt med det økende salget. 

Vi kan gjøre mye som er gøy, men å følge hjertet er noe langt dypere og meningsfullt - og når du gjør det, kommer gnist og glede av seg selv - før du kommer i mål!

Etter å ha drevet det første firmaet mitt i 4 år, følte jeg meg tom og utslitt. I samme periode ble jeg skilt, og bestemte meg for å ta et hvileår.  Jeg solgte både firmaet og huset, tok med meg bikkja og flytta inn i en drengestue uten innlagt vann og strøm på en gård langt unna for å tenke. 

 

Hva nå? Jeg var nesten 40 år, og visste fortsatt ikke hva jeg ville bli når jeg ble stor ...

 

Etter 7 måneder i tenkeboksen, pendlet jeg mellom drengestua i gokk og Oslo, og tok exphil på Blinder'n. Deretter ble det studenthybel og lingivistikk; nordisk språk og litetratur. Jeg skulle bli norsklærer, for det var sikkert lurt!

Rent logisk? Ja, sikkert lurt. Trygg jobb, gøy også.

Men det var virkelig ikke det jeg ville innerst inne. 

Ja, det er vanskelig!


Jeg skal være den første til å innrømme at det ikke er lett å vite hva vi egentlig vil. Det er ikke bare-bare når vi er opplært til å følge andres råd og stort sett bare gjøre det vi får beskjed om; først fra foreldre, lærere og utdanningssystemet, deretter på arbeidsplassen, av ukeblader og TV, media, reklame, og i samfunnet forøvrig.

 

Uten kyndig hjelp hadde ikke jeg heller ivisst hva jeg egentlig ville, hvordan jeg skulle følge mitt eget hjerte og få et meningsfullt liv. Den kyndige hjelpa sørget jeg for at jeg fikk, og nå er jeg den kyndige som hjelper andre.

• Vet du hva du egentlig vil med livet ditt?
• Aner du hva drømmen og livsoppgaven din er?
• Følger du hjertet ditt, eller strever du fortsatt fordi du er "fornuftig"?

 

Hvordan hadde livet ditt blitt hvis du:


- Ble skikkelig motivert.
- Ble mer modig.
- Synes det var lett å ta avgjørelser.

Vil du vite hvordan, benytt deg av dette tilbudet. Da har du tatt det første og viktigste steget - for alle reiser begynner jo nettopp der, med ett lite steg.

 

Sjokkopplevelsen


I 2006 leste jeg ei selvhjelpsbok hvor det sto et spørsmål som snudde livet på hodet. Jeg ble sjokkert over at jeg ikke visste svaret på dette enkle spørsmålet: 
"Hva gjør deg glad?",  sto det i den boka.

Jeg ante ikke!! Selvfølgelig hadde jeg også vært glad innimellom - alle er jo det i blant - men jevnt over var jeg alt annet enn glad, og fra den dagen bestemte jeg meg for å finne svar på disse spørsmålene:

• Hva skal til for å ha det bra?
• Hva trenger vi mennesker for å kunne trives?
• Hvordan blir vi rett og slett glad
e og fornøyde?

Jeg satte meg på skolebenken nok en gang, og etter flere år med studier innen coaching og atferdspsykologi, fant jeg etterhvert svarene på det jeg lurte på.

 

Enda en omvei, eller ... ikke?

Fordi jeg var så usikker på meg selv, våget jeg ikke å satse på det jeg egentlig ville, og valgte derfor feil retning enda en gang.

 

Jeg "fikk det til" da også (riktig markedsføringsstrategi fungerer alltid), og endte opp med fornøyde kunder fra over 30 land. WOW, ikke sant? Jo'a, men var det verdt det?

 

Var det verdt alle bekymringene, alt slitet, all frustrasjonen?

Var det verdt den store smellen, da jeg møtte veggen i 2018?

 

Tja ... Alt som skjer av motgang i livet kan jo brukes til læring og større bevissthet - og jeg har valgt å være en evig student; ikke på Universitetet, men på Livet - der hjertet er den læremesteren som viser oss veienbare vi stopper opp og lytter ...

180 graders helomvending

I 2019 fikk jeg hjelp til å finne drømmen min: Hva var det jeg egentlig ville, innerst inne? 

 

Først virket denne drømmen helt usannsynlig; skulle jeg virkelig få til det? Den lille grå musa som skvatt av sin egen skygge? Men drømmen var så lystbetont, og ønsket om å få det til så sterk, at jeg valgte å tro at det gikk an. Hjertets visdom vet bedre enn den tvilende hjernen vår ...

Jeg har oppnåd mål som for andre virket urealistiske. Jeg er et levende bevis på at det "umulige" faktisk er mulig. Men da må vi først vite hva vi egentlig ønsker oss ... i dypet av vårt eget hjerte.

 

Stoppes du av "hvordan", er ikke drømmen din lystbetont og fristende nok.


Og hvis du ikke blir redd innimellom, er ikke drømmen din stor nok. Det er ubehagelig å gå utafor vår egen komfortsone, men magien skjer der - utenfor den komfortsona du har akkurat nå. Den utvider seg - sammen med deg - ett lite steg av gangen.

 

Etter at jeg omsider lyttet til hjertet mitt, har jeg gått fra å være minst 80 % bekymra, trist og lei, til å være minst 80 % glad og fornøyd! Og det skjedde underveis, lenge før målene var nådd.

 

Livet er en lang reise, ikke en kort sprint.

 

Du må kunne glede deg over reisa, ellers blir du aldri fornøyd. Umulig, sier du? Jeg hjelper deg godt i gang.

 

.

Glad og fornøyd - uten å være ung, vakker, rik og berømt? LOL, you bet!

ung og rik.jpg

Vil du vite hvordan?

Samtalen er gratis og helt uforpliktende.

Du velger selv om du vil møtes på Zoom,

eller ta praten over telefon.

Relevant utdanning og kurs:

Innen coaching, terapi og personlig veiledning, har jeg følgende sertifiseringer og diplomer:

 

NLP Practitioner (Praxiz i Gamlebyen/IANLP-certification, 2008)
NLP Master Coach (Praxiz/IANLP, 2010)
NLP Lærerassistent (Praxiz, 2009-2011)
Åndelig vekst og Selvutvikling (USA, 2019-21)
Unleash the Power Within (Tony Robbins, 2020)
Certified Life Coach (USA, Robbins-Madanes, 2020)
Quantum Leap Transformation (Norge, New Attitude AS, 2021-22)
Human Needs (USA, Robbins-Madanes, 2022
)
Introduksjon i Emosjonsfokusert Terapi (Institutt for Psykologisk Rådgivning, 2023)
Innføring i EFT-intervensjon for uoppgjort forhold (IPR, 2023)

Kunnskap er som såpe

 

Den virker ikke med mindre vi bruker den.

 

Jeg tror min største styrke er at jeg implementerer det jeg har lært etter beste evne, slik at kunnskap og praksis går hånd i hånd:

- Jeg hjelper deg ikke med å følge hjertet ditt, uten at jeg også gjør det.

- Jeg framstår heller ikke som "perfekt" på sosiale media, for det er jeg ikke. Langt der i fra!

Men jeg har som prinsipp at jeg skal "walk my talk" slik at det er samsvar mellom det jeg hjelper andre med og hvordan jeg lever selv. Slik jeg ser det, er det først da vi får et liv der jobb og privatliv harmonerer.

Jeg underviser heller ikke i meditasjon eller beroligende pusteteknikker, uten at jeg gjør det selv hver eneste dag!

Og det er ikke fordi jeg har bedre selvdisiplin enn andre.

 

Det er fordi jeg vet hvordan jeg ønsker å ha det, jeg vet hva drømmen min er, og jeg vet hva livsoppgaven min er og hvorfor den er så viktig for meg. Vet du ikke det for egen del, kan jeg hjelpe deg å finne det ut.

Anbefalinger

Bibi er et unikum! Hun møtte meg på den beste måten og akkurat slik jeg trengte det der jeg var; hun geleidet meg fra frustrasjon og frykt til ro og perspektiv. Hun er dyktig på å synliggjøre mulighetene, og minne oss på at vi er alle her på kloden for læring og vekst, og ikke for å konkurrere. Det jeg har lært gjennom Bibi har ikke bare kommet meg selv til gode, men de gode vibbene har slått lange grener langt utenfor meg selv også.

- Frøydis, 46

Jeg har fått hjelp av Bibi flere ganger, og hun er varm, klok, morsom og erfaren. Samtaler med henne har gitt meg mange aha-opplevelser. Jeg følte meg trygg og ivaretatt, og dessuten er hun hundre prosent tilstede. Det er tydelig at hun elsker jobben sin, det merker man på varmen og det ekte engasjementet. 

- Berit, 56

Ved hjelp av Bibi sine metoder fant vi nye måter jeg kan forbedre hverdagen min på, samt få til varige endringer i livet mitt. Bibi sin væremåte bidro også til at coachingprosessen opplevdes som god og tillitsvekkende. Hun har en egen evne til å skape et godt «rom» å være i når personlige temaer bringes opp. Jeg er veldig glad for at jeg kontaktet Bibi, og kan anbefale henne på det varmeste. 

- Wenche Nesvoll, 58

bottom of page